Монтаж рейкових панелей

МОНТУВАТИ РЕЙКОВІ ПАНЕЛІ – ЛЕГКО!

Встановлення панелей Lines від компанії ScandiWall – нескладне завдання навіть за мінімальних будівельних навичок.

Наші рейкові панелі можна кріпити як на рідкі цвяхи, так і на саморізи.

Панель LINES повністю готова до встановлення: рейки зібрані на акустичній повстяній основі – це в кілька разів скорочує час на монтаж порівняно з окремими рейками.

Рейкові панелі легко монтувати не тільки на етапі капітального ремонту, а й для того, щоб прикрасити наявний інтер’єр.

ЧИ ПОТРІБНА ПІДГОТОВКА СТІНИ?

Зазвичай, ні. Оскільки панелі мають основу, то підготовка і фарбування стін не потрібні. Єдине – стіна має бути рівною і міцною. Вага панелей мінімальна, тому вони можуть бути змонтовані абсолютно на будь-яку поверхню. Зокрема й на стелю.

ЯКІ ІНСТРУМЕНТИ ВАМ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ

  • Рівень
  • Олівець
  • Клей “рідкі цвяхи” (при способі – приклеювання)
  • Дриль, шуруповерт
  • Саморізи (рекомендуємо чорні, з капелюшком).
  • Канцелярський ніж
  • Циркулярна пила або ножівка.

ПІДГОТОВКА ТА ЕТАПИ РОБІТ

1. Заміряйте ширину і висоту зони для монтажу, перевірте рівні. Приберіть плінтус за необхідності.

2. Підріжте панелі, виходячи з вимірів. Детальніше про підрізування – дивіться нижче.

3. Монтуйте панелі одним зі способів, описаних нижче.

СПОСІБ 1. ПРИКЛЕЮВАННЯ ПАНЕЛІ НА СТІНУ.

Ми рекомендуємо використовувати якісні клеї типу “рідкі цвяхи”, вони бувають зі швидкою фіксацією – це спростить монтаж. Приблизний розхід: 1 туба монтажного клею (300-400 г) йде приблизно на 3м2 панелі. Таким чином, на одну панель 600*2700 йде приблизно 1/2 туби клею.

Порада: Після підрізування до нанесення клею прикладіть панель у потрібне місце, щоб переконатися, що ви відрізали правильно.

Нанесіть клей лініями (або пунктирами), рівномірно на повсть (з тильного боку) або безпосередньо на стіну. Акуратно притисніть панель до стіни. Якщо необхідно, трохи потримайте. Дотримуйтесь інструкцій для монтажного клею, який ви використовуєте.

Для більшої надійності можна після приклеювання прикрутити панель саморізами. У цьому разі на панель достатньо 15 саморізів (3шт в ряду по ширині, 5 таких рядів по висоті).

Перевага цього способу в простоті. Відміряли і наклеїли панелі на стіну за допомогою рідких цвяхів – усе! Недолік: демонтувати панелі зі стіни за необхідності буде складно. Також для стелі потрібно обов’язково фіксувати саморізами додатково (!).

СПОСІБ 2. ПРИКРУЧУВАННЯ САМОРІЗАМИ ДО СТІНИ АБО МОНТАЖНОЇ РЕЙКИ

Саморізи вкручуються в повсть між рейками.

Кріплення панелей Lines. Достатньо вкручувати по 3 саморізи по ширині панелі (це буде ряд), з кроком 50-60 см між рядами по вертикалі. Таких рядів по висоті вийде 5. Таким чином, на одну акустичну панель Lines знадобиться 15 саморізів (для 5 рядів).

Для кріплення панелі Lines Mini буде достатньо 6 саморізів.

Можна прикручувати до монтажних рейок/бруса або прямо до стіни. Такий спосіб кріплення дає змогу зняти панель у будь-який час, на відміну від кріплення рідкими цвяхами.

Переваги: можна легко демонтувати панелі. Якщо ви прикручуєте на брус або рейку, то це дає додаткову звукоізоляцію. Недолік: більша трудомісткість, більше простору забирає у кімнати.

ЗВУКОІЗОЛЯЦІЯ – ЯК ДОБИТИСЯ КЛАСУ “А”?

Сама по собі рейкова панель має звукоізоляційні властивості, оскільки рейки змонтовані на акустичній повстяній основі завтовшки 8 мм. Під час монтажу панелей прямо на стіну досягається звукопоглинання, що відповідає приблизно Класу D.

Щоб домогтися Класу А за звукоізоляцією (це найвищий клас), потрібно монтувати на брус завтовшки 45 мм. Між брусом закладається мінеральна вата або акустичні мати товщиною 45 мм. Далі прикручуються панелі як у способі №2.

Цей спосіб монтажу забезпечить вам принципово кращий рівень акустичного комфорту.

Підрізання панелей за розміром

По ширині панель легко ріжеться по швах – оскільки вам потрібно розрізати тільки м’яку повстяну основу. Для цих цілей підійде гострий ніж, наприклад, канцелярський


По довжині панель найкраще відрізати циркулярною пилкою. Можна також ножівкою по дереву.

Якщо у вас виникнуть запитання – телефонуйте, ми з радістю проконсультуємо.

… І діліться з нами фото ваших красивих інтер’єрів з рейками 🙂

Залиште номер телефону і ми обов’язково передзвонимо вам

ЗАПРОСИТИ ПРОРАХУНОК

Наш менеджер зв’яжеться з вами для консультації